martes, 21 de enero de 2014

Jubilació de Conxa Cotanda i Xelo García


Manel Sosa, Alejandro Rangel, Clara Borràs i Elena Serra, 2º ESO

Als últims messos del any 2013 s'han jubilat dos professores del IES L'Eliana, Conxa Cotanda i Xelo García. Les dos donaban classe als alumns més joves de l'institut, els de 1er y 2n d'ESO.

Conxa Cotanda, professora de Valenciâ, es va jubilar el dia 13 de novembre, després de 39 anys donant classe. Les seues companyes dels departaments de Valencià i Música li van organitzar un acte d' acomiadament en el qual van participar alumnes i professors de l'institut. En primer lloc, un grup d'alumnes amb tres flautes traveseres i una guitarra clàssica van interpretar el Canon de Pachelbel sota la dirección de la professora de Música Mª Josep Aloy. Després un cor format per alumnes de Conxa i algunes professores li cantaren L'hora dels adéus.

A continuació es va mostrar un video preparat per les seues companyes de Valencià, amb fotografies d'alguns moments que Conxa ha viscut a l'institut al llarg d'aquests anys.

L'acte va finalitzar amb unes paraules de la Directora de l'institut agraïnt a Contxa la seua professionalitat i dedicació, amb l'entrega d'alguns regals i d'un ram de flors per part d'alumnes i professors i amb les mostres d'afecte de tots, que Conxa va rebre emocionada.

Amb motiu de la seua jubilació, dos membres de l'equip de Entera-t, Manel Sosa i Alejandro Rangel, li han fet a Conxa Cotanda la següent entrevista.

Quants anys dus treballant al I.E.S?
Aquest any és el que fa nou.

Cual ha sigut el teu millor any ací?
A partir del segon o terçer ja estava a gust, ja coneixia el funcionament, tots els profesors, etc.

Sempre has sigut professora de Valencià?

No, perque cuan hi he sigut mestra de xiquets donava a tots els cursos, donava classe de moltes asignatures.

On donaves classe abans i on t'agradava més?

He donat a molts llocs, però el últim va ser al Garbí i anteriorment a Paterna. M'agradava més el Garbí, molt més, perquè tenien uns alumnes més treballadors.

Sempre has donat al primer cicle?
No, he donat des de infantíl a 2º de ESO.

T'agrada donar als de primer i segon, o voldries a més majors?
No, jo me trobe a gust perqué sempre he donat a xicotets i aixina m'agrada més.

Com veus els alumnes en actitud?
En actitud vers el treball hi ha moltes diferéncies, uns treballen més i altres menys. Però el que em té més preocupada és el comportament, perquè els veig que cada vegada es porten pitxor.


Elena Serra y Clara Borràs, també membres de la nostra redacció, l'han fet tanmateix una entrevista a Xelo García amb motiu de la seua jubilació.

Tu eres professora de Socials. Perquè vas elegir aquesta carrera?

Perquè la meua mare també va ser professora de Geografia i Història i a mi sempre m'ha agradat molt.

Què fas al teu temps lliure?

Doncs m'agrada molt passejar per la muntanya i cantar al Cor de L'Eliana.

Quand et jubiles, què vas a fer?

Apart de descansar, tindré més temps per a visitar museus.

Cóm eren els alumnes dels altres anys comparats amb els d'ara?

Els d'abans eren més treballadors perquè pensaven més en els estudis, i ara pensen més en divertirse, en les festes, en eixir pel poble, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario