martes, 22 de octubre de 2013

Celebració del 9 d'Octubre




Ciclopasseig a L'Eliana amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana

Alejandro Rangel Royo, 2n A


El dia 9 d'Octubre en molts pobles de la Comunitat Valenciana es fan festes  per a celebrar la conquista de València el 1238 per part del rei Jaume I. A L'Eliana tots els anys es fa un ciclopasseig per a commemorar-ho.
El ciclopasseig va començar a les dotze del matí a la plaça d'Europa, una hora a la que feia molt de calor, motiu per el qual molts participants opinaven que haguera sigut millor començar abans. Este any la participació va ser alta, de 1230 persones en total, encara que el any passat va anar més gent. El ex jugador de la NBA i entrenador Johnny Rodgers va donar la salida.
 



Després d'acabar la Volta tots el anys es sortegen bicis i altres regals; això agrada molt a tots, especialment els xiquets.

                                     
                                                             


A banda del cicopasseig, a L'Eliana va haver altres activitats lúdiques i esportives amb motiu del 9 d'Octubre: es van fer tallers de libres, música i ball folk en directe. El cor de L'Eliana va fer un concert  per recordar el 25è aniversari de la mort del poeta Vicent Andrés Estellés, amb l'intervenció de Pep Ricard i Reis Juan, en el Auditori municipal a les 20:30.
A tots els actes va acudir molta gent perquè pensen que hi ha que mantindre les tradicions antigues per a que no es preguen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario